RO Flag
Rou
Blog

Oameni

"Creativitatea ma va insoti sa pot ajuta si alti oameni sa isi spuna povestea, sa ajunga la alti oameni."

December 16, 2021

Intoarce-te mereu in centrul inimii tale, acolo sigur vei gasi de fiecare data, pacea.

Elizabeth Gilbert

Spune povesti cu atitudine, iubeste cafeaua, are stil, curaj si ... Dar, mai bine, haideti sa o cunoastem pe prietena mea, Mari, prin intermediul unor intrebari la care mi-a raspuns cu bucurie, tocmai din Dubai. Noi am fi vrut sa depanam povestile la o cafea aburinda, si nu virtual, dar... poate se intampla magia anul viitor!


1. Care sunt momentele importante din viața ta la care te-ai opri ca ne să spui cine ești?

Bine te-am gasit, Gabriela si ma bucur ca m-ai invitat la tine Acasa!

Cele mai importante momente in viata unei femei sunt atunci cand se descopera sau se redescopera. Uitandu-ma inapoi pot spune ca primul moment a fost cel cand am devenit mama, pentru schimbarea profunda a perspectivei si pentru felul in care am invatat sa imi ascult instinctele si intuitia. Atunci am inteles profund ce inseamna o legatura indestructibila, dar si responsabilitatea. Iar de atunci, toate etapele prin care fiica mea a trecut si trece in procesul de a deveni femeie, ma fac sa redescopar si sa inteleg propria mea evolutie si esenta feminitatii. Si ma bucur chiar si de momentele ei rebele pentru ca stiu ca acolo arde flacara instinctuala feminina.

A doua oprire, cea care mi-a aratat abrupt si fara menajamente ca este important sa traiesc momentul este legata de cele 2 operatii consecutive cauzate de endometrioza. A fost clipa in care am stiut ca sunt un om puternic si ca acceptarea cu demnitate este primul pas pentru a merge mai departe. Nu vreau sa imi imaginez daca acesta era lamentarea.

Si, in sfarsit al treilea moment este cel al curajului si vulnerabilitatii. Acum 2 ani si jumatate am ales sa plec din tara si sa incep o experienta noua intr-o cultura si civilizatie diferita, impreuna cu familia mea.


2. Ce te-a determinat să ajungi unde ești acum?

Cu siguranta atitudinea, faptul ca sunt deschisa la nou, curiozitatea si inflacararea berbecului.


3. Cand si cum ti-a venit ideea de a crea blogul tau “aramiu”?

Blogul meu, Copper Attitude a luat nastere acum patru ani, inflacarata de gandul ca voi avea un loc al povestilor si emotiilor mele. Desi l-am vrut un blog de travel, formatul lui s-a pretat mai bine la povesti despre experiente, gusturi si invitati.

4. De unde îți iei energia?

Energia mi-o iau tot de acolo unde o si descarc, din scris, din povestile pe care le scriu, prin fotografiile facute, din flacara interioara de a incepe ceva nou.


5. Cum te impaci cu viata departe de tara natala?

Eu ador experientele, imi place sa vad locuri noi, sa iau contact cu situatii diferite de cele cu care ma simt confortabil. A fi departe de tara poate fi uneori coplesitor pentru ca acolo am o parte a familiei, acolo am lasat prieteni, acolo am culorile toamnei si gusturile copilariei. Dar, cum traim in era digitala, nimic nu imi este prea departe, sunt conectata permanent la realitatea din tara, chiar daca nu ma uit o zi la stiri. Cred ca m-am adaptat usor la stilul global de a trai iar atunci cand ii ai pe cei dragi alaturi de tine, oriunde ai fi, te simti acasa.


6. Cum iti hranesti creativitatea?

Cum spunea Elizabeth Gilbert in Lectii de magie, creativitatea este o forta care vrajeste. Si, indiferent cat de pregatit ai fi saptamana viitoare si ai putea face totul perfect, este mult mai important si mai stralucit sa incepi acum, cu ce ai in acest moment. Si ca perfectionismul este o capcana. Acest lucru l-am vazut cand incercam sa citesc, recitesc si re-recitesc articolele care nu imi pareau perfecte. Si pe care nu le puteam publica sperand ca poate maine sunt mai inspirata. O abordare gresita, de auto-sabotare. Dar, de cand am facut conexiunea cu experientele mele anterioare si am inceput sa imi spun ca acest moment este cel mai bun, un articol bun acum a fost mai bun decat un articol perfect saptamana viitoare.

Cred ca eu imi hranesc creativitatea prin curiozitate. Asa am reusit sa scriu articole cu teme din domenii care imi pareau initial inaccesibile si care au fost bine primite. Iar in fotografie cred ca am un fler in a prinde momente, stari si detalii. Si, chiar daca nu voi folosi fotografia in vreun articol sau in vreo postare, ea ramane o scanteie care imi hraneste creativitatea. Si, chiar daca in vremurile acestea cu greu mai poti fi original, autenticitatea, vulnerabilitatea cu care iesim in arena sunt izvoare pentru creativitate si evolutie. Apoi incerc sa nu pierd momentul cand inspiratia vine neasteptat si imi notez o idee sau un detaliu care poate da nastere unei povesti. Si tot asa, creativitatea ma va insoti sa pot ajuta si alti oameni sa isi spuna povestea, sa ajunga la alti oameni. Stii tu, puterea comunitatii!


7. Destinația preferată de vacanță?

Ah, sunt multe! Am pe blog si un travel bucket list cu locuri unde vreau sa ajung. Iubesc insa sa merg in Italia, Franta si Grecia pentru vacante. Acum daca ma intrebi as pleca sa vizitez Iordania si Iran si apoi m-as opri in Maildive pentru relaxare. Imi place sa visez!


8. O intrebare la care vrei sa raspunzi si pe care ai optiunea de a ti-o auto-adresa?

M-as intreba care ar fi acel lucru pe care as vrea sa il schimb in lume. Cred ca as vrea ca oamenii sa fie mai empatici, astfel nu i-ar mai judeca pe cei din jur, i-ar respecta, i-ar ajuta si i-ar dezvolta. Cred ca este singura cale de progres, impreuna!


9. Ce muzică te face să te simți acasă?

Muzica limbii romane si ritmul inimii.


10. Cartea de pe noptieră sau autorul preferat?

Cartea de pe noptiera este Femei care danseaza cu lupii, scrisa de un psihoteraput, dr. Clarissa Pinkola Estes, iar autorul preferat este Elif Shafak. Bine...si Khaled Hosseini.


11. Pornind de la cartea lui J. Campbell „Eroul cu o mie de fețe”: unde te afli în călătoria vieții, draga Mari?

Cred ca am primit deja ceea ce se cheama call of adventure si astept cu nerabdare sa pasesc pe calea a ceea ce autorul numeste the Initiation.

Mari iti multumesc pentru impartasiri si dupa cum ai spus si tu, ramane sa ne intalnim la cel putin o cafea cu ibric!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.