RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Cum am descoperit Terapia craniosacrala

January 12, 2022
screen-shot-2016-06-08-at-9-31-50-pm

Cred in abordarea holistica a functionarii corpului omenesc, fapt pentru care am incercat (din momentul in care am aflat, in Iunie 2016, ca endometrioza recidivase) sa “testez” noi metode alternative de tratament (Theta healing, metoda ESPERE). Am avut norocul ca, in cadrul unei sedinte de masaj Raindrop, povestind cu terapeuta despre ce mi se intampla, aceasta sa imi recomande terapia craniosacrala.

Astfel, in luna Iulie 2016, mergeam la prima sedinta de craniosacrala. Purtam cu mine (de aproape doua luni) o presiune mare in partea dreapta a pelvisului, dar in urma terapiei am avut senzatia ca zona respectiva se relaxeaza si parca se fluidiza.

Specialistul in terapie craniosacrala cu care am lucrat pe parcursul a trei luni (Florian Raducu) imi explica ca la prima noastra sesiune a simtit ovarul drept “ca un bob de mazare, foarte tare, foarte tensionat, dar spre finalul sedintei chistul emotional din zona respectiva parea ca si cum s-a fluidizat. Existau tipare de tensiune in coloana, in nervii periferici din coloana, din zona lombara, nervi care coordoneaza sfera genitala, dar si un traumatism sau o inflamatie a osului sacru.”

Am inceput prin a avea sedinte de terapie saptamanale, apoi o data la doua saptamani. De fiecare data, aflam lucruri noi despre cum corpul meu acumulase tensiuni somato-emotionale ca urmare a diverselor experiente de viata. Deschiderea cu care am “imbratisat” beneficiile acestei terapii m-a ajutat sa obtin rezultate foarte bune!

Pentru a intelege mai bine cum “actioneaza” aceasta terapie vindecatoare am citit cartea doctorului ce a pus bazele acesteia – John Upledger “Tu si medical din tine” si am hotarat ca in viitorul apropiat sa urmez cursurile de initiere in Terapia craniosacrala.

Ce este Terapia Craniosacrala? (informatii oferite de catre Mihail Lambru, terapeut cu pregatire de specialitate in Terapie CranioSacrala si Eliberare Somato-Emotionala prin cursuri acreditate de Institutul Upledger din SUA, incepând cu anul 2013)

"Terapia CranioSacrală (TCS) este o formă naturală de medicină manuală, atât preventivă, cât și curativă, psihologică și emoțională, anatomică și somatică. TCS este o terapie delicată în care atingerea, palparea este folosită ca instrument de evaluare și tratament, și care are un impact pozitiv aproape asupra fiecărui sistem din corp; efectele cele mai puternice ale TCS sunt considerate a fi cele asupra funcționării Sistemului Nervos Central, Sistemului Imunitar, Sistemului Endocrin, și asupra organelor interne via Sistemul Nervos Autonom. Terapia CranioSacrală (TCS) utilizată fie singură, fie alături de metodele medicinei alopate tradiționale, ale homeopatiei, sau ale altor metode de vindecare, și-a dovedit eficiența clinică într-un spectru larg de disfuncții sau boli. În toate cazurile, TCS produce efecte benefice remarcabile.

Această abordare provine din experimentele lui John Upledger, doctor, osteopat si cercetător. Această terapie este non-invazivă şi necesită cel puţin 30 minute de tratament neîntrerupt; de obicei tratamentele se extind la o oră. Cele mai puternice efecte ale terapiei CranioSacrale sunt considerate a fi în funcţionarea sistemului nervos central, a sistemului imunitar, a celui endocrin şi în funcţionarea organelor viscerale prin intermediul sistemului nervos autonom. Această terapie a fost utilizată cu succes remarcabil în multe cazuri de disfuncţii ale creierului şi măduvei spinării. Chiar dacă unele dintre aceste succese nu au fost documentate în studii oficiale, ele au fost studiate, observate şi povestite de pacienţi şi terapeuţi. Cele mai importante dintre aceste succese raportate sunt cazuri de leziuni ale creierului care au dus la paralizie spastică şi în crize convulsive. Alte cazuri de succes raportate sunt în paralizii cerebrale, dizabilităţi de învăţare, crize epileptice, reacţii depresive, disfuncţii menstruale, disfuncţii motorii, strabism, probleme ale articulaţiei temporo-mandibulară, dureri de cap, dureri cronice şi sindromul de oboseală cronică.

Terapia CranioSacrală (TCS) poate fi combinată perfect cu majoritatea tratamentelor și intervențiilor medicale, creând un parteneriat puternic cu acestea. În ultimii ani, doctori, psihoterapeuți, homeopați, dentiști, kinetoterapeuți, osteopați, fizioterapeuți, oftalmologi, ginecologi, neonatologi din întreaga lume, au integrat TCS în eforturile lor de vindecare. Mulți dintre ei au realizat că TCS ajută, completează și impulsionează formele de tratament practicate de ei. Au observat rezultate mai rapide și mai profunde atunci când adăugau TCS la medicamentele prescrise și tratamentele recomandate. O ședință de terapie craniosacrală înainte de o operație programată ajută corpul să se pregătească pentru această acțiune invazivă. Ea ușurează neliniștea și îi oferă corpului ocazia de a se elibera de tiparele condiționate care nu mai sunt de folos, relaxând țesuturile și organele în profunzime astfel încât intervenția chirurgicală să fie acceptată (și asimilată) mai ușor de către corpul pacientului. Post-operatoriu, TCS ajută corpul să se ajusteze mai ușor și să integreze mai bine schimbările apărute. Ședința de terapie post-operatorie se concentrează atât pe schimbările fasciale rezultate în urma operației, cît și pe îndepărtarea rămășițelor anesteziei generale din corp, îndeosebi din zona rinichilor. Persoanele care au beneficiat de TCS ca pregătire pentru operație sau postoperatoriu au semnalat cicatrici mai puțin vizibile, vindecare sau revenire foarte rapidă și mai puțină durere post-operatorie. Acest lucru poate fi de interes pentru medicii chirurgi sau neurochirurgi care doresc să se asigure că operația va fi suportată cu succes de către pacienți. De asemenea, TCS conlucrează perfect cu terapiile verbale, centrate pe discuțiile cu pacientul (psihoterapie), deoarece diferitele tulburări psihice au importante elemente somatice care nu pot fi abordate decât prin terapii corporale. În vindecarea traumei este esențial să se acorde atenție atât minții cât și corpului; una nu poate exista fără cealaltă.

Terapia CranioSacrală este o terapie pentru întregul corp care oferă unul dintre programele cele mai puternice și eficiente de tratare a sănătății disponibile astăzi. Iar modul cel mai eficient, cel mai potrivit, pentru a înțelege Terapia CranioSacrală, este să beneficiezi de acțiunea ei și să simți modul în care lucrează în propriul corp."

Daca doriti sa cautati un terapeut certificat in practicarea acestei terapii, puteti accesa site-ul: http://upledger.com/.

Cred ca terapia craniosacrala reprezinta una dintre terapiile prezentului si mi-as dori sa fie cunoscuta de cat mai multe persoane!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.