RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Cum m-am intalnit cu Mindfulness-ul

January 12, 2022

9

20150705_115941

“Echilibrul – la distanta egala intre dorire si respingere, in mijlocul atentiei clare, neclintit de vruturi si nevruturi, cuprinzand dintr-o traire tot ceea ce exista. E de-ajuns.” (Daniela Andreescu – “Acvariul din ocean. Mindfulness ca stil de viata)

Da: echilibrul, in cautarea lui ma aflam in toamna anului 2012 cand am decis sa ma inscriu la cursul “Cum construim Echilibrul interior: atelier de dezvoltare personala”. Aveam sa intalnesc atunci o persoana pe care o apreciez si indragesc tare: Daniela Andreescu. Nu stiam la acea vreme cat de frumos urma sa imi “atinga” Viata.

In Februarie 2013, plecam spre Copenhaga in urma obtinerii, prin concurs, a unei pozitii de manager in cadrul companiei unde lucram pe atunci. Plecam din Romania crezand ca daca “schimbi locul, schimbi norocul” si ca acolo aveam sa imi gasesc fericirea. Dupa cum povesteam intr-o postare mai veche, nu avea sa fie asa. Urma sa traiesc o experienta existentiala transformatoare, pentru care sunt recunoscatoare intrucat m-a ajutat sa me redescopar si sa “cresc” atat de frumos (zic eu).

Nu mai reiau randurile scrise anterior. Adaug, doar ca in perioada in care mi s-a pus diagnosticul de endometrioza si mi s-a spus ca singura solutie este interventia chirurgicala, pe Facebook, era anuntat de catre Daniela (cu care ma imprietenisem virtual pe parcursul Atelierului organizat de Fundatia Calea Victoriei) un retreat de mindfulness in Toscana. I-am scris comunicandu-i ca vreau sa particip. In Ianuarie 2014 cand medicul anestezist mi-a spus (inainte sa fiu “adormita” pentru operatie) sa ma gandesc la ceva frumos, gandul meu a zburat la Toscana si dealuri in razele Soarelui (asa mi-o imaginam eu).

Multumesc Divinitatii pentru tot ceea a urmat (unele: experiente dificile, altele, multe – intamplari frumoase, toate laolalta “transformatoare”). Si, da: Happy Mind Retreat “La Chiara Di Prumiano” reprezinta un moment care a contribuit la “cladirea” Gabrielei de acum!

In Iulie 2014, intr-un cadru de poveste, inconjurata de oameni minunati, aveam sa intru in contact, pentru prima data, cu notiunile de Mindfulness si Meditatie, “doua cuvinte-fiinta, care isi gasesc sensuri si interpretari diferite de la un om la altul, pornind de la propriile trairi.”

dsc03692

Pe parcursul saptamanii la Prumiano, vorbind despre Iubire, Fericire / Nefericire, Stres, Bunavointa, Compasiune, dobandeam noi instrumente de cunoastere de Sine si modalitati de gestionare a gandurilor, emotiilor, atentiei. Am trait atunci ceea ce am denumit “starea Prumiano”.

Am invatat ca, prin integrarea starii de Mindfulness in viata cotidiana, vom fi mai prezenti la ceea ce ni se intampla, vom putea alege gandurile care ne sunt de folos, mentinandu-ne echilibrul interior. Meditatia este practica care sustine cultivarea starii de Mindfulness. “Meditatia nu schimba lucrurile din mediul exterior, ci ne invata ce suntem si cum existam. Cand avem mintea limpede, putem alege un mod de viata benefic.”

Dupa aceasta prima intalnire cu Mindfulness-ul si Meditatia, am continuat practica mergand la serile de meditatie organizate de Centrul Seeds for Happiness unde Daniela Andreescu si Mihai Popa-Radu ne-au ghidat spre intelegerea si aprofundarea acestor practici.

In prezent, recunosc: practic arareori meditatia, insa am ajuns (indraznesc sa afirm) sa actionez cu mult mai multa constienta, prezenta, atentie decat in urma cu trei ani. In acest fel, multe intamplari frumoase s-au petrecut si multi oameni luminosi am cunoscut! Am ajuns sa apreciez si sa ma bucur de lucruri simple: Cerul in decursul zilei, culorile catifelate ale unei flori, sa urmaresc cu bucurie de copil deschiderea unui boboc de orhidee.

“Simplitatatea existentei cuprinde atat de multe. In liniste le putem privi pe toate.”Daniela iti multumesc!https://www.youtube.com/watch?v=IbgOBFzXiIA&list=PLDBBAZE3wTA0M1j1Ba8OP8Kq5E3W1XKzs

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.