RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Oameni

Cum sa stai ... in fotografii :)

January 12, 2022
photography-quote

Viata ne surprinde cu experiente si provocari noi, aproape zilnic, as zice. De noi depinde cum le raspundem. Curiozitatea, jucausenia, "deschiderea" ne pot indrepa catre "accesarea" unor zone din Noi de care, poate, nu stiam. Cred ca permanenta descoperire a noului din Noi ne nuanteaza existenta.

Ceva nou, inedit am descoperit si eu, participand, acum o saptamana, la "Atelierul de posing - Pozitionarea subiectului in fotografia de portret" sustinut de Amalia Savinescu, la F64.

Am ajuns la Atelier in a doua parte a acestuia si ma bucur intrucat am mai "prins" si eu din expunerea teoretica a Amaliei. Ascultand, observand discursul Amaliei mi-am dat seama, o data in plus, cat de mult conteaza ca fotograful sa detina si cunostinte de psihologie! Pentru ca modelul sa se simta in largul ei / lui este important sa stii sa-i adresezi intrebarile de cunoastere potrivite, sa poti afla ce anume isi doreste sa obtina in cadrul unei sedinte foto, sa ai o atitudine deschisa, calda, calma.

Dupa partea teoretica a cursului, a urmat si practica ... moment in care am "intrat" in rolul de model. Mentionez ca experienta mea in domeniul modeling-ului este minima :). Ma consider destul de stangace in fata aparatului foto / video. Iata-ma, asadar, pe scena, in fata a 9 perechi de ochi (Slava Domnului ca ochii Amaliei ii cunosteam deja :)!). Am simtit disconfort, insa am reusit sa "lucrez" cu starea de a ma simti examinata.

Dupa un scurt dialog de cunoastere cu participantii, fiecare si-a "creionat" propriul scenariu pentru cele 2 minute in care trebuiau sa ma fotografieze (dansatoare de flamenco, prezentatoare de stiri, Jackie Kennedy in varianta cu esarfa fluturand, etc.). Au urmat opt sedinte foto, in ipostaze diferite.

Una peste alta, am petrecut patru ore placute in care am mai invatat ceva despre mine, despre oameni, despre interactiunea mea cu acestia si ... despre arta fotografica.

photography-quote01
subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.