RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Minunile Naturii

"Curajul, precum și autenticitatea înseamnă să te prezinți Prezentului..."

April 29, 2022

Ultima postare din acest an tumultos este felul meu de vă ura Fericire și Noroc în 2022 și dincolo de noul an.

Felicia este omul special care-mi poartă mesajul către voi prin tot ceea ce este și creează, precum și prin numele ei.

Despre Felicia am aflat, întâmplător, dintr- o postare de Instagram (unul dintre principalele motive pentru care accesez social media este să aflu despre oameni interesanți - creatori de frumos). Interviul de mai jos este scurt, însă transmite mult(-e) și este însoțit de câteva dintre fotografiile minunate pe care Felicia le împărtășește cu noi.

Vă invit în Universul Feliciei. Nu veți regreta!

1. Care sunt momentele importante din viața ta la care te-ai opri ca să ne spui cine ești?

Identific trei astfel de momente importante: primul, atunci când, la 13 ani, m-am hotărât  că vreau să mă fac fotografă când voi fi „mare”; al doilea, când m-am căsătorit, la 21 de ani, și al treilea, când, trei ani mai târziu, am născut-o pe Aurora. Cred că aceste experiențe au fost definitorii pentru propria dezvoltare, și și-au lăsat amprenta asupra existenței mele.

2. Cum îți „hrănești” creativitatea?


Cu cafea, cărți, flori, lumânări, artă, ciocolată, călătorii și mult, mult brainstorming cu mine însămi.

3. Care sunt provocările din viața de freelancer / antreprenor creativ? Cum te-ai adaptat crizei care a început în 2020?

Cred că 2020 a fost cel mai dificil an pentru mine, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Am avut extrem de puține colaborări și a coincis cu trăirea unei crunte depresii postnatale. 2021 a adus cu sine schimbări și noi începuturi, fiind cel mai rodnic an, din prisma carierei, ceea ce nu s-ar fi petrecut dacă nu m-aș fi deschis către oameni și nu aș fi inițiat eu însămi o serie de proiecte personale.

Viața de freelancer este, ca orice viață, cu ups and downs, însă nu mă văd fiind altceva sau altcineva. Există perioade în care se întâmplă foarte puține lucruri, ceea ce mă afectează și pe plan emoțional, și perioade extrem de pline, când nu mai încape nicio inițiativă self-made, ci doar comisioane. Rămâne, totuși, o viață faină, imprevizibilă, fără-de-rutină.

4. Ce a devenit posibil pentru tine, dar nu era posibil când aveai 20 de ani?

Să cunosc lumea – ceea ce mi-am dorit dintotdeauna, însă toată adolescența mea și chiar și post-adolescență am fost tare inhibată, timorată, rezervată. De anul acesta însă, în ciuda pandemiei, am făcut posibilă ieșirea în lume, descoperirea ei și cunoașterea atâtor și atâtor oameni frumoși. Și asta nu face decât să mă umple de drag și dorință de a merge mai departe.

Fotografie câștigătoare a concursului Chromatic Photographer 2021

5. Ce te-a determinat să ajungi unde EȘTI acum?

Cred că o combinație între răbdare și încăpățânare. Răbdare pentru că, în lumea fotografiei, a aștepta este la ordinea zilei, iar încăpățânare pentru că, în ciuda enormelor dificultăți și provocări, nu am renunțat.

6. Cum definești curajul? Dar, autenticitatea?


Curajul este în strânsă legătură cu autenticitatea, așadar voi da o definiție comună, și anume aceea de a fi noi înșine. A fi noi înșine dincolo de orice frică și anxietate și mecanism de autosabotaj. Curajul, precum și autenticitatea înseamnă să te prezinți Prezentului, să fii, să îți asumi o cale și să mergi pe ea, târâș-grăpiș, până ajungi la destinație. Apoi să o iei de la capăt.

7.  Pe site-ul tău, spui cam așa: „I situate my work somewhere near the thin line between reality and fiction, easily floating from one side to another.” Poți detalia un pic mai mult, te rog?

Cumva, de multe ori nu mă hotărăsc dacă ceea ce creez eu face parte din realitate sau din ficțiune. Cumva, am rămas plutind la granița dintre cele două, dintre realism și suprarealism. Cumva, e reconfortant să fiu acolo.

8. Care sunt valorile tale de bază, nenegociabile, în legătură cu care nu ai face compromisuri?

Dragostea, respectul, blândețea – toate față de ceilalți și față de sine.

AURORA & FELICIA

9.  O întrebare la care ai vrea să răspunzi și care nu se regăsește în cele de mai sus ☺

   Ce mai faci? Pentru că toate ființele au nevoie să fie întrebate asta, în fiecare zi. ☺

Dragă Felicia, îți mulțumesc pentru timpul oferit și povestea în cuvinte & imagini! Abia aștept întâlnirea noastră offline!

Pe voi, oameni dragi, vă invit la un exercițiu creativ, la final de an:

*** Căutați o fotografie care reprezintă ceea ce doriți să luați cu voi din acest an.

*** Alegeți o altă fotografie care să caracterizeze cum vă doriți să arate anul 2022.

***  Căutați o fotografie care pentru voi înseamnă FERICIRE.

TEMPORA FELICIA! :)

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.