RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Daca ai un vis, urmeaza-l!

January 12, 2022
profile image

Ma numar printre cele peste 400.000 de femei, din Romania, diagnosticate cu endometrioza. Am aflat ca am aceasta afectiune in toamna anului 2013, iar in Ianuarie 2014 eram operata de urgenta. Am avut sansa de a ma afla la Copenhaga atunci; acolo am beneficiat de serviciile excelente ale unei o echipe de medici specialisti in endometrioza, din cadrul Spitalului Universitar, cel mai bun spital din Danemarca. Da, in Danemarca, exista un program national dedicat femeilor cu endometrioza!

Endometrioza este o afectiune atat de raspandita (la nivel mondial, o femeie din zece are boala), dar despre care se vorbeste atat de putin, iar in Romania ... aproape deloc.

Pacientele cu endometrioza sufera pana la 10 ani inainte de a fi diagnosticate corect!

Pana la 50% dintre femeile cu endometrioza se confrunta si cu infertilitate.

Si ... din pacate, endometrioza recidiveaza... Ceea ce mi s-a intamplat si mie. In Iunie 2016, aflam ca ma indreptam spre o noua interventie chirurgicala. Dar, am avut noroc si cautand solutii, am reusit sa evit operatia. Am incredere si sunt optimista ca voi reusi, in continuare, sa mentin situatia in parametrii controlabili. Si, desigur, sa ma bucur de Viata!

Pe 30 Iunie 2016, dupa ce m-am intors acasa de la RMN-ul cu protocol de endometrioza, stand pe canapea, mi-a aparut un gand: vreau, asa cum imi sta in putinta, sa ajut la mediatizarea acestei boli pentru ca femeile care au endometrioza sa devina o voce ascultata. Asa a aparut ideea Asociatiei S.O.S. Endometrioza care a fost fondata in Februarie 2017.

cover2

Au trecut cateva luni de atunci si vreo 2 anotimpuri, iar acum ne aflam in preajma primului eveniment organizat de Asociatie, respectiv:

Cover event 25 Sept

Sunt recunoscatoare celor doi invitati care, pro bono, s-au oferit sa vina sa ne vorbeasca. Spre norocul meu, eu ii cunosc deja: Paul este un medic extraordinar care a ales sa vina de la Geneva pentru a ne impartasi din cunostintele sale; Amalia sustine dezvoltarea feminina si ajuta femeile sa isi puna in valoare potentialul, printr-o abordare cuprinzatoare bazata pe cunoastere de sine, constientizare, invatare si largire a spectrului comportamental.

Doamnelor, alegeti ca in seara zilei de 25 Septembrie sa investiti doua ore in dumneavoastra.

Multumesc si va asteptam, cu drag!

https://www.youtube.com/watch?v=IetE1BOjEYs&t=237s

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.