RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Daniel Pascariu: "I-as face pe oameni sa iubeasca mai mult si sa ierte mai des ..."

April 29, 2022

Acum o saptamana, va impartaseam conversatia virtuala cu Antoaneta Cojocaru.

Astazi, sunt bucuroasa ca va pot lasa si gandurile transmise de Daniel Pascariu, personajul masculin din piesa Oxygen - "o piesa completa despre cautarea iubirii totale. Un spectacol care te face sa recunosti maruntul din iubire si din tine, dar care iti da speranta ca poti fi ales si sa o iei de la capat."

1. Care sunt momentele importante din viața ta la care te-ai opri ca să spui cine ești?

Cred ca primul moment important a fost la varsta de 7 ani cand tatal meu a descoperit ca am ureche muzicala si teoretic a fost inceputul drumului meu artistic, dar practic el a inceput atunci cand am intrat la Liceul de Arta “ George Georgescu” din Tulcea, unde am intalnit-o pe doamna profesoara Monica Micula, care mi-a schimbat traseul artistic de la muzica usoara la canto clasic.

       Al doilea moment important a fost la Conservator, intalnirea cu doamna profesoara Eleonora Enachescu, o personalitate marcanta, de care am fost profund impresionat si legat. 

       Al treilea moment important a fost cand am inceput sa cant la Opera Nationala din Iasi, inca din timpul facultatii, iar mai apoi la Opera Comica pentru Copii ca solist, locuri in care trait experiente artiste importante, la Opera Comica fiind angajat si in prezent.

Al patrulea moment important a fost intalnirea cu actrita Antoaneta Cojocaru, cea care m-a inspirat sa descopar arta actorului si care m-a ajutat sa inteleg ca generozitatea, increderea, daruirea si gandirea libera fata de arta sunt absolut necesare pentru a te dezvolta ca artist complet.

Si al cincilea moment important, care continua si in prezent, este intalnirea cu Opera Nationala Bucuresti, un vis implinit pentru orice solist vocal tanar. 

2. Ce te-a determinat să ajungi unde ești acum?

Nevoia de a fii in continua dezvoltare, de a nu ramane in acelasi punct, iar aceasta dezvoltare a venit la randul sau cu un pachet bogat: intelegere, credinta, daruire.

3. Cum îți „hrănești” creativitatea?

Din anumite situatii care imi ies in evidenta si oamenii pe care ii intalnesc in viata mea. Si cred ca foarte mult ma ajuta si ca incerc sa inteleg si sa aprofundez mai multe forme ale artei in acelasi timp, sa vad cat mai multe spectacole de opera, teatru, miscare.

4. Ai vreun rol preferat?

In acest moment cred ca rolul preferat este Sasha din “ Oxygen” de Ivan Viripaev, care se joaca la Teatrelli, pentru ca este cel mai complex rol pe care l-am intalnit pana acum, care m-a ajutat sa descopar si sa accesez foarte multe culori in mine.

5. De unde îți iei energia?

Vreau sa spun ceva pe scena, nu vreau sa tradez niciodata spectacolele in care sunt si asta imi da de lucru si totodata imi da puterea de a merge mereu mai departe.

6. Lângă ce actriță / actor internațional ți-ar plăcea să joci?

Mai intai mi-ar placea sa joc cu actorii nostri, pe care ii admir si respect enorm. Deja am bucuria de a juca cu Antoaneta Cojocaru care face parte, dupa parerea mea, din noua generatie de actori mari. Si ar mai fi o lista destul de lunga.

7. Daca ai avea o super putere, care ar fi prima acțiune pe care ai lua-o?

I-as face pe oameni sa iubeasca mai mult si sa ierte mai des.

8. Ce este curajul pentru tine? Dar, autenticitatea?

Curaj este atunci cand spui lucrurilor pe nume, desi stii ca esti intr-un pericol formal daca o vei face. Atunci cand mergi inainte indiferent de obstacolele de pe drum. Atunci cand lupti pentru a-i apara pe altii, indiferent de consecinte. Autenticitate pentru mine inseamna generozitate si simplitate.

9. Un gand de final?

Oamenii se inraiesc pentru ca isi pierd credinta. Si fara credinta dispare si scopul existentei lor. Si apoi se inchid si isi pierd multe calitati. Ar trebui sa incercam sa ne luptam un pic mai mult cu noi. Am fi mai fericiti.

** Pe Daniel îl puteți "găsi" și la Opera Comică Pentru Copii și Opera Națională București.

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.