RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Despre ... alegeri ...

January 12, 2022

Spre finalul anului 2014, s-a intamplat prima mea ”intalnire” cu The School of Life si initiatorul ei: Alain de Botton. Mai intai, ”intrevederea” a avut loc virtual, prin vizite la https://www.theschooloflife.com.

Pentru a va face o idee despre ce este aceasta ”Scoala speciala”, accesati cu incredere: https://www.youtube.com/user/schooloflifechannel. Veti gasi, zic eu, un univers captivant :)!

Prietenii stiu, insa, ca mie imi place sa ”simt” foile cartilor si, cu riscul de a ”cladi” o librarie in micul apartament in care locuiesc, imi ofer, din cand in cand, placerea nevinovata a achizitiei unuia sau mai multor volume. Asa ca m-a bucurat sa aflu ca Editura Vellant a inceput sa publice titluri din colectia The School of Life!

Bucuria a fost si mai mare, acum cateva zile cand, pregatind Atelierul ”Exercitii de Vulnerabilitate”, am primit un mesaj prin care Editura Vellant era de acord sa imi ofere cateva carti din colectia sus-amintita, printre care:

Intre timp, am parcurs ”Cum sa-ti alegi partenerul” despre care va las cateva vorbe, mai jos.

Autoarea - Susan QUILLIAM - este psiholog specializat pe relatii interpersonale, coach si expert media pe tema sexului si a relatiilor.

Cele 150 de pagini se citesc repejor, titlurile capitolelor sunt bine alese, raportate la continut, respectiv:

  1. Intelege
  2. Fii pregatit
  3. Priveste inapoi (fara manie, adaug eu :))
  4. Renunta sa alegi
  5. Concentreaza-te
  6. Crearea unei legaturi
  7. Sa fii indragostit
  8. Cunoasterea

Intentia mea este doar de a va ”trezi” interesul sa cititi cartea, asa ca aleg sa nu intervin cu filtrul personal al interpretarii, ci sa inchei citand-o pe Susan:

Alegerea unui partener romantic este una dintre cele mai mari aventuri ale prezentului. Pornim intr-o cautare in care putem intalni oameni fascinanti, dar si unii care ne pot scoate din minti ... Adevarata provocare este sa crestem. Alegerea partenerului e o calatorie spre dezvoltarea personala, care ne ajuta sa aflam mai multe despre noi, despre alti oameni, despre viata si despre felul in care vrem s-o traim. Daca luam toate astea in calcul, incepem sa realizam ce aventura poate fi alegerea unui partener.

Asadar, ce parere aveti? Alegeti sa cititi cartea de Sarbatori? :)

Alte titluri din colectie, gasiti aici: http://www.vellant.ro/raft/school-of-life-1181500http://www.vellant.ro/raft/school-of-life-1181500

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.