RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Despre arhetipurile femeii salbatice

January 12, 2022
17854824_10155229361050859_6270250607339844928_o

Gratie Danei (draga mea profa de yoga) am auzit despre aceasta carte, iar in luna Aprilie mi-am oferit-o cadou. Felicitari Editurii Niculescu pentru traducere!Inca de la primele pagini rasfoite (stand pe cufarul de la Carturesti-Verona, libraria mea preferata din Bucuresti), am stiut ca gasisem cartea pe care o asteptam de ceva timp. O carte care ne ofera raspunsuri, dar ne lasa si cu intrebari de suflet.

Clarissa Pinkola Estes (psihanalista jungiana si povestitoare) transmite prin intermediului povestilor de inspiratie samanica "ce minunat este sa ai curaj si sa fii femeie" (afirma Maya Angelou).

Voi reda doar cateva randuri din aceasta bijuterie pentru ca mi-as dori sa fie citita de cat mai multe femei (bineinteles ca nici barbatilor nu le-ar face rau sa o parcurga ...)."1. Sa ai un iubit/prieten care te priveste ca pe o creatura aflata in dezvoltare, asemenea unui copac, sau asemenea unui ficus in casa, sau asemenea unui trandafir in gradina… sa ai un iubit sau prieteni care sa te priveasca precum o creatura adevarata, o entitate care traieste, una care este umana, dar in acelasi timp facuta din aspecte delicate si magice… un iubit si prieteni care iti sprijina fiinta… Acestia sunt oamenii pe care ar trebui sa ii cauti. Ei vor fi prietenii sufletului tau pe viata. Alege-ti constient prietenii si iubitii, ca sa nu mai vorbim de profesori; este critic sa ramanem constiente, sa ramanem intuitive, sa avem in slujba noastra aceasta lumina infocata care vede si stie.2. Chiar daca povestile se sfarsesc dupa 10 pagini, vietile noastre continua. Suntem romane in mai multe volume. In vietile noastre, chiar daca un episod a luat sfarsit prabusindu-se si arzand, ne asteapta mereu un alt episod si apoi un altul. Avem mai multe sanse sa facem bine, sa ne reconstruim vietile, sa le facem sa arate asa cum ne dorim sa arate. Nu iti pierde timpul ca sa detesti un esec. Esecul este un invatator mai mare decat un succes.3. In fiecare femeie exista o creatura salbatica si naturala, o forta incredibila, plina de instincte, pasiune si creativitate si de o intelepciune fara varsta.4. Daca nu esti libera sa fii cine esti cu adevarat, nu esti libera…5. Sper ca vei merge in lume si vei lasa ca povesti sa ti se intample, ca le vei face fata, ca le vei uda cu sangele tau, cu lacrimile tale si rasul tau pana au sa infloreasca si pana ai sa infloresti si tu odata cu ele."Daca doriti o carte speciala in aceasta vara, cautati "Femei care alearga cu lupi"!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.