RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Despre intalniri speciale

November 9, 2021

Nimic nu este intamplator in viata asta, mai ales daca la mijloc se afla interactiunea umana. Asta este una dintre credintele mele!

In primavara anului 2017 cand aplicam pentru un job in cadrul SOS Satele Copiilor, nu stiam ca "legatura" mea cu aceasta comunitate se va manifesta intr-un fel diferit ...

In toamna lui 2018 cand porneam calatoria spre un nou meridian personal, "busola interioara" m-a condus si catre o intalnire placuta cu Irina, Director de programe SOS Satele Copiilor Bucuresti. S-a conturat, astfel, ideea primului dialog pe tema vulnerabilitatii cu mamele sociale din cadrul Centrului.

De la Irina am aflat ca:

"Rolul mamei SOS este unul foarte important, ele sunt cele care le ofera copiilor sentimentul de “acasa” , stau 24/24 ore alaturi de ei, in medie cam 20 de zile pe luna. Mamele sociale sunt cele care ii ajuta pe copii sa se adapteze in casuta SOS, le ofera afectiune, securitate, ajutor; ele nu au in grija un singur copil, ci au 4, 5 sau 6 copii, de varste diferite si trebuie sa isi adapteze metodele de lucru cu fiecare in parte.

Mamele SOS fac tot ce face o mama acasa: cumparaturi, gateste, face curat, mentine legatura cu profesorii, medicii, terapeutii, ii ofera suport la teme, ii identifica nevoile, il incurajeaza, ghideaza sa ia decizii si il accepta neconditionat.

Sentimentul de “acasa” ramane peste timp, unele dintre mame sunt deja la a treia generatie de copii, adica sunt de la inceputurile SOS Satele Copiilor. Majoritatea copiilor care au crescut in casutele de la SOS, adulti realizati fiind acum, se intorc sa viziteze Satul, casa, dar mai ales pe mama."

https://www.youtube.com/watch?v=JnqbdTyIsbY&fbclid=IwAR36vECJs2rMr-sPX2xJlpkGurADzjQwmWxWVCE5k3Oq7ujldWY33F7fhs4

In dimineata zilei de 12 Februarie, aveam bucuria sa le cunosc pe Mariana, Nela, Mihaela, Luminita, Adriana, Magdalena, Iuliana, Marinela, Diana, Ana-Maria, Ligia.

Am descoperit niste femei curajoase, puternice, carora nu le este teama sa vorbeasca si sa isi afiseze vulnerabilitatile. Indraznesc sa afirm ca aceste doamne ar putea, oricand, sa tina un discurs pe tema vulnerabilitatii, perseverentei, curajului, in fata oricarui CEO, sef de corporatie ... Ma intreb daca si reciproca este valabila ...

In luna Martie o sa revin, cu mare drag, pentru inca un seminar in cadrul comunitatii SOS Satele Copiilor. Este o luna speciala pentru mine, intrucat intr-o zi de 19 Martie, am ales sa vin in aceasta lume :)

Voi, prietenii mei virtuali, ati putea "veni" catre aceasta comunitate speciala cu donatii, timp investit ...

https://www.sos-satelecopiilor.ro/cum-poti-ajuta/

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.