RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Despre oameni speciali

January 12, 2022

Dupa evenimentul din data de 25 Septembrie, "Provocarile infertilitatii cauzate de endometrioza: va preocupa?", am primit mesaje in care am fost intrebata unde l-am intalnit pe Dr. Paul Pirtea si daca si eu ma confrunt cu infertilitatea.

La Dr. Pirtea am ajuns ca pacienta, doritoare de copil, in Octombrie 2016. Faceam parte, pe atunci, dintr-un cuplu si incercam sa aflu mai multe despre sansele pe care o femeie la aproape 38 de ani, cu o interventie chirurgicala pentru indepartarea unui focar de endometrioza si cu recidiva, cu AMH foarte mic, le are pentru indeplinirea visului de a deveni mama. In cadrul discutiei, care a avut loc in cadrul unei clinici din Timisoara, am primit toate informatiile de care aveam nevoie la acel moment si propunerea unui plan de urmat. Abordarea a fost echilibrata, onesta, de un profesionalism de nota 10.

Insa, intamplarile vietii, genereaza, de multe ori, modificari ale planurilor pe care ni le facem. O data in plus, am invatat ceva ce la nivel teoretic stiam foarte bine: incertitudinea este lucrul cel mai cert ... Relatia in care ma aflam s-a terminat; asa ca planul de a avea un copil a fost amanat pe o durata nedeterminata ...

Ceea ce nu stiam in acel moment era ca urma sa colaborez cu Dr. Paul Pirtea intr-un alt mod, respectiv: informarea femeilor cu endometrioza despre provocarile cu care se confrunta, clarificarea unor "mituri" cu privire la aceasta boala care afecteaza una din zece femei la nivel mondial.

Prima colaborare a avut ca rezultat pliantul cu informatii generale al Asociatiei S.O.S. Endometrioza.

pliant-Endometrioza-sim1 (1)

Al doilea proiect a fost prezentarea sustinuta in cadrul evenimentului de luni, de la Hotelul Radisson Blu.

Vreau sa subliniez un fapt demn de tot respectul: Dr. Pirtea s-a oferit sa vina pro-bono la acest seminar. Feedback-urile primite de la participante arata cat de utile au fost informatiile prezentate pe 25 Septembrie!

Ma inscriu in randul persoanelor care cred, cu tarie, ca toate experientele pe care le traim si toti oamenii pe care-i intalnim in decursul vietii apar la momentul oportun, nici mai devreme, nici mai tarziu, si au menirea de a ne invata ceva.

Asadar, consultatia din Octombrie 2016 a reprezentat, de fapt, momentul care pregatea alte proiecte la care nu visam atunci ...

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.