RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Homeschooling, la orice varsta

November 9, 2021

"Anyone who stops learning is old, whether at twenty or eighty. Anyone who keeps learning stays young." (Henry Ford)

Probabil, multi dintre voi ati auzit despre platforma Coursera.

Fondat in anul 2012, site-ul este un "one stop shop" pentru cei care doresc sa acceseze - de oriunde exista conexiune la Internet - cursuri pe teme variate, predate de profesori de la universitati de top din lume.Si, pentru ca ma aflu in faza de studiu individual dedicat dezvoltarii catorva cursuri personale, am simtit nevoia sa (re)invat lucruri noi despre ... invatare :).Asa am descoperit cursul "Learning how to learn: Powerful mental tools to help you master tough subjects", predat de catre Dr. Terrence Sejnowski si Dr. Barbara Oakley.Acest scurt articol se doreste a fi un "trailer" in cuvinte, si nu un rezumat complet al subiectelor interesante prezentate de catre cei doi profesori ai Universitatilor McMaster si California San Diego.Cursul este structurat in patru parti principale, respectiv:

  1. Ce este invatarea?
  2. "Chunking" - Impartirea informatiilor in "bucati" usor de asimilat
  3. Despre procrastinare si memorie
  4. Idei si tehnici prin care sa ne imbunatatim procesul de invatare

Mi-a placut modul in care profesorul Sejnowski a vorbit despre structurile neuronale si modul in care acestea sunt "hranite" de invatare; am aflat despre efectul Einstellung: predispozitia unei persoane de a rezolva o problema utilizand aceeasi metoda de fiecare data, chiar daca exista si alte abordari mai bune.Personal, am de gand sa folosesc tehnica Pomodoro si sa adopt ceea ce Dr. Robert Bilder numeste " curiozitatea in rezolvarea problemelor".

Bonus la final: un clip realizat de The School of Life.

https://www.youtube.com/watch?v=Qbz7DC94G2U

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.