RO Flag
Rou
Blog

Proiecte

Introducing ...

November 9, 2021

" A paradigm shift occurs when a question is asked inside the current paradigm that can only be answered from outside of it." (Marilee Goldberg, The Art of the Question)

De câteva luni, mă "joc" cu întrebările și într-un altfel de spațiu.

Spațiu definit prin (dar, nu numai):

După ani buni în care mi-am folosit abilitatea de a pune întrebări în contextul proiectelor globale pe care le-am coordonat (by the way, I love Project Management :)), am simțit că adăugarea unei noi ancore de dezvoltare este binevenită și, mai mult, necesară în "călătoria" pe care am început-o: (https://gabrielablaga.ro/2019/05/11/indrazneste/).

Așa am ales formarea în Solution Focus Coaching.

  • De ce această abordare și nu alta? Pentru că pune în prim plan soluțiile (nu problemele), punctele forte (și nu "slăbiciunile"), ceea ce merge bine și poate fi amplificat. Se uită la resursele cu care vine clientul și le folosește ca "rampă" de creștere.
  • Și ... oare ... mai "De ce?" Păi, deoarece această metodă poate fi folosită atât pentru situațiile din viața personală, cât și din cea profesională (*comentariu: eu sunt adepta conceptului de VIAȚĂ, așa "rotund", fără a o divide în doua dimensiuni :)). Acest răspuns îl ofer tuturor celor care mă întreabă,în cadrul evenimentelor de networking la care aleg să particip: "Dar, tu ce fel de coach ești?"

Ah, și să nu uit! Un alt plus adus de demersul de coaching este îmbunătățirea vizibilă a calității conversațiilor de zi cu zi, devenind resursă pentru cultivarea relațiilor sănătoase.

  • Când am practicat ultima dată conversația de tip Solution Focus? Ieri ... într-o sesiune de self-coaching, într-o zi în care fizic nu mă simțeam prea bine, dar îmi doream mult să îmi cresc nivelul de energie pentru a putea modera emisiunea de poveste de la BiziLive Tv (https://www.bizilive.ro/category/dezvoltare-personala/)

Vă las aici o parte din dialogul meu cu mine (partea cu întrebările pe care mi le-am adresat):

  • Gabriela, pe o scala de la 1 la 10, cum te simti acum?
  • Unde vrei să te afli (pe aceeași scală) la finalul conversației noastre?
  • La ce resurse interioare / abilități ai recurs ultima dată când te-ai simțit ca astăzi?
  • Ce i-ai recomanda unui prieten care trece prin ceva similar?
  • Cine va mai beneficia de schimbarea stării tale?

Voi, CE și CÂND v-ați întrebat ... ultima dată?

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.