RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Marion Stanca: "Este minunat să poți să te dezveți de tine și să te reinventezi autentic."

December 15, 2021

"Broker imobiliar orientat spre viitor, economist și diplomat, dezvoltator de strategii de afaceri pe piața imobiliară" - astfel se descrie Marion Stanca pe pagina lui de LinkedIn.
Colegii și clienții îl descriu ca fiind un promotor al bunăstării, frumuseții și progresului, motive suficiente pentru a-l invita pe Marion să se alăture grupului de oameni intervievați la mine "ACASĂ".

Iată ce a ales să ne împărtășească.


1. Care sunt trei momente importante din viata ta la care te-ai opri pentru a ne spune cine ești?

Stiti cum e: “Scopul intrebarii “Cine sunt eu?” nu este acela de a gasi un raspuns, ci de a-l face sa dispara pe cel care intreaba!” – Ramana Maharshi

Este un exercitiu intens de imaginatie sa ma intorc pe axa timpului, redescoperind in dinamica vietii mele momente definitorii pentru cel ce raspunde acum.

As indrazni sa spun ca un moment de constientizare profunda a vietii, cu impact direct asupra evolutiei mele, a fost ziua in care am decis sa NU mai traiesc idealurile si visurile altora.

M-am oprit brusc din drumul catre a fi un programator mediocru, drum in care investisem ani de zile, impins de la spate de parinti si anturaj si, la 22 de ani, mi-am ales singur calea. Interesant a fost ca, alegand sa nu mai urmaresc implinirea si succesul intr-un domeniu de viitor cum este programarea, am simtit o eliberare, o liniste si o bucurie fara margini. Intuitia mi-a spus atunci ca alergand dupa visurile altora, nu facem decat sa ne indepartam de adevarata noastra vocatie.

Plecarea mamei la ingeri, cand aveam 27 de ani, a creat puntea mea de legatura constienta cu creatia, reducandu-mi existenta intre doua respiratii.  Am invatat brusc sa traiesc liber, dupa regulile si cugetul meu. Sa luminez camera mea intunecata pana fac zidurile sa dispara.

Sa invat zilnic de la copilul meu este cel mai eliberator si terapeutic moment al existentei mele. Dincolo de toata agitatia cotidiana, de zgomotul si zbaterea exterioara, cand il privesc pe Alvin in ochi nu vad decat iubirea. Este coplesitor. Este trairea insasi. 

2. Ce te-a determinat să ajungi unde ești acum?

Nimic. Am devenit, in timp, un antreprenor in imobiliare, un mediator sau, mai degraba, un facilitator in vietile celorlalti. Cine sunt determina direct modul in care inteleg si accept existenta mea in domeniul imobiliar. Sa fiu facilitator imobiliar este vocatia mea, chemarea mea survenita dintr-un proces complex de constientizare si transformata in stil de viata.


3. Cum ai descrie prin 3 cuvinte spiritul antreprenorial in domeniul imobiliar?

Lideri agili si inspirati.

4. Care sunt provocările vieții de antreprenor?

Constientizarea faptului ca antreprenoriatul nu este un loc de munca, ci o atitudine, un cu totul alt registru al intelegerii propriei existente, este cea mai mare provocare.

Cine cauta un loc de munca, a gresit domeniul. Roata se invarte invers in antreprenoriat. Vezi oportunitatea acolo unde altul vede problema. Cauti, printr-un proces activ de invatare si adaptare, solutii inovative acolo unde lucrurile par blocate, totul pentru realizare de profit. 

Cand acolo in tine rezolvi chestiuni importante, cand gasesti resursele necesare unui astfel de stil de viata, cum ar fi initiativa, imaginatia, determinare, asumare, curaj, integritate, onestitate si perseverenta, in exterior determini realitatea mixului de stari interioare. Sa transformi in atitudine adecvata fiecare provocare din domeniul ales este cheia reusitei.

5. Cum definești curajul? Dar, autenticitatea?

Il vad ca o indrazneala, ca o cutezanta in a ne infrunta demonii interiori. De ce indraznim? Pentru ca ne e frica. Ne e frica sa ne dezvatam de tot ce ne este nefolositor in viata, ne e frica sa abandonam drumuri infundate, ne e frica sa ne dezlipim de atasamente, ne temem de abandon, lipsa de iubire, singuratate. Curajul vine ca o lumina, un trigger ce te ajuta sa dezlipesti povestea vietii tale de cel care esti, cu adevarat. Si, aici, apare autenticitatea. Adica, descoperirea faptului ca tu nu esti povestea imaginata de tine. Cu indrazneala, scoti afara adevarul, putin cate putin, pana nu mai ai legatura cu cel ce il proiectai din frica.  

6. Trăim vremuri provocatoare. La ce resurse interioare apelezi pentru a-ți menține starea de bine?

Inca nu mi-am definit exact starea de bine. Asta pentru ca viata mea s-a compus din foarte multe oscilatii. Zilnice sau pe perioade indelungate, starile de bine au aparut in momentele de constienta, de descoperire brusca a adevarului din mine, sau mai bine zis atunci cand am reusit sa deblochez sau sa ma detasez de cate o poveste imaginata de mine. Uneori citesc, si de acolo vin multe revelatii, alteori ascult podcasturi interesante ce tin de terapii. Cea mai buna metoda sa imi mut atentia pe mine este joaca cu copilul meu. Ras, joaca, dans, muzica.

7. Dacă ar fi să privești Viața ca pe o călătorie, unde crezi că te afli, acum, pe acest drum?

 Intr-un proces de maturizare. De curand mi-am descoperit conditionarile, existente acolo inca de la inceput. Este minunat sa poti sa te dezveti de tine si sa te reinventezi autentic.

8. Care este crezul / motto-ul tau personal?

Totul este viata!

9. O dorinta sau un vis pentru 2022?

Sanatate si iubire.

Mulțumesc Marion pentru povestea spusă atât de frumos! Abia aștept să ne întâlnim și offline pentru a continua dialogul acesta creativ și vitaminizant!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.