RO Flag
Rou
Blog

Bucurii Simple

Practica recunostintei

January 12, 2022
20170902_094638.jpg

Obisnuim ca, la final de an, sa facem bilanturi pentru ceea ce am realizat (sau nu) in lunile scurse si sa "elaboram" liste cu "de facut" pentru anul care urmeaza.

Cum ar fi, insa, ca incepand de azi (pentru macar o luna), in fiecare seara, sa notam pe o coala de hartie cel putin cinci motive de bucurie / recunostinta care ne-au inseninat ziua? Sunt sigura ca ati mai auzit despre acest exercitiu (au circulat postari si pe faimosul Facebook), dar ma intreb cate / cati dintre voi l-ati pus in practica.

In 2014, la indemnul unui prieten drag, am ales sa ma "joc" cu acest mod de contemplare a "bunatatilor" fiecarei zile dintr-o luna. Rezultatul a fost pe masura!

Prea des, poate (va rog sa imi scuzati judecata!), uitam sa multumim pentru simplitatea care ne imbogateste Viata: o inghetata savuroasa, zambetul mamei, Cerul instelat, o floare primita ... Ne-am obisnuit sa consideram tot ceea ce primim ca fiind cuvenit, in mod indiscutabil.

Daca, de exemplu, suntem lipsiti de apa calda cateva zile, ne "imbufnam" :). Cati oameni, insa, pe planeta asta, se bucura de acest privilegiu?In clasa a XI-a, afland ca trebuie sa port ochelari, am plans. Nu m-am gandit atunci ca sunt persoane care s-ar bucura sa vada minunile ce ne inconjoara chiar si printr-un "geam" cum numeam eu, ochelarii, la prima intalnire cu ei ...Asadar, pentru ce sunteti recunoscatori zilei de astazi? :)

17359435_10155149903040859_252286308025726422_o

https://www.youtube.com/watch?v=nj2ofrX7jAk

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.