RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Sunt Kinga Varga, creator de moda, un suflet care iubeste ingerii.

December 16, 2021

"Tesuta din fire de matase, cashmir, organza, mohair sau  piele,  povestea KINGA VARGA se impleteste cu fire de traditie inceputa intr-un sat din Ardeal de catre bunicul pantofar si dusa mai departe la oras de catre tatal ce avea un atelier de croitorie in Satu Mare."

Pe aceste randuri mi s-au oprit ochii cand am vizitat magazinul virtual Kinga Varga, prin noiembrie 2020. Cautam masti din bumbac si la o navigare pe net mi-au aparut ingerii marca Kinga Varga. In decembrie, am mers sa ridic mastile de la atelierul KV si usa mi-a fost deschisa chiar de ea, un om zambitor ca un soare. I-am marturisit atunci ca noi ne privisem ochi in ochi, prima data, la conferinta Epic Talk 2019. Atunci totul s-a petrecut rapid, insa la finalul anului 2020, am avut timp sa schimbam cateva cuvinte care au generat interviul de mai jos.

  1. Care sunt momentele importante din viața ta la care te-ai opri ca să ne spui cine ești?

Povestea mea a inceput in Atelierul tatalui meu, unde dupa scoala, fugeam printre masinile de cusut si  priveam cu nespusa uimire la  magia creata de oamenii minunati.

Ambitia care nu m-a lasat in pace a fost aceea de a deveni unul dintre designerii cunoscuti din Romania. Am urmat Liceul de Arte cu peripetiile aferente, apoi Universitatea de Design cu alte provocari, dupa care am inceput colaborari cu fabrici din Romania pe colectii de tricotaje.  

Au urmat multe prezentari de moda in tara si in strainatate, targuri interne si internationale. 

Am realizat colectii Unisex, de barbati, copii si am trecut de la Colectii de Tricotaje la Confectie ready-to-wear pentru femei.

Momentul magic a fost cand am creat brandul care imi poarta numele: Sunt Kinga Varga creator de moda, un suflet care iubeste ingerii.

De aproape 15 ani spunem, prin haine, povesti pentru cei care cred in lumea magica a ingerilor, in minuni si in miracole, in fapte bune si in gandire pozitiva, simplitate, feminitate, elegantă nonsalantă . Alegem întotdeuna materiale de calitate, croieli comfortabile și gândim fiecare piesa ca pe-o extensie a celei care o poarta, pentru ca stim ca stilul sta, de fapt, in curajul de-a fi liber si-n darul de a alege hainele create, parca, special pentru tine.

2. Cum ți-a venit ideea de a crea Atelierul?

Atelierul a venit ca o extensie a business-ului, de fapt este punctul de pornire al tuturor colectiilor. Aici petrec cel mai mult timp, si pur si simplu dupa atatia ani merg zilnic, cu drag, la Atelierul din centrul Bucurestiului. 

3. Cum iti „hranesti” creativitatea?

Din viata si momentele ei, zi de zi ma bucur de fiecare moment.

Intalniri, joaca, calatorii, detalii din arhitectura, muzica, dans. Clientele mele ma inspira si ma ghideaza in creativitatea mea. 

4. De unde îți iei energia?

Energie imi iau din visele mele, din ingerii care ma inconjoara, proiectele frumoase care iau nastere, din momentele mele de rasfat. Ma incarc cu energie numai la gandul ca scot un model nou, o colectie sau ca facem o escapada in Ardeal, sau cand imi vad copiii bucurandu-se din lucruri asa de marunte. 

5. Care sunt provocările din viața de antreprenor? Cum te-ai adaptat crizei din aceste luni?

Sa ma incojor de oameni buni, pozitivi sa imi setez obiective de atins. A fost un an bun pentru noi in care s-au deschis multe usi si care a adus alaturi de noi, o comunitate care a promovat designul romanesc, parteneri care ne-au sustinut in mod activ si nu in ultimul rand clientii care au sustinut o afacere locala.

6. Ce a devenit posibil pentru tine, dar nu era posibil cand aveai 20 de ani?

Intelepctiune, maturitate, experienta, familia.

7. O dorinta sau un vis pentru 2021?

Sa fim buni, sa ajutam, sa credem, sa visam, sa zambim 😊

Raspunsurile oferite de Kinga, jucausenia ei, precum si ingerii pe care-i aseaza peste tot, m-au dus cu gandul la vorbele lui Pablo Picasso:

Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist şi după ce va creşte.

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.