RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Tot despre iubire

November 9, 2021

"- How do you spell Love? (Piglet)

- You don't spell it, you feel it. (Pooh)"

din "Winnie the Pooth"

Acum o săptămână vă povesteam despre o iubire care s-a înfiripat pe la șase ani.

Cred ca, la aceeași vârstă, s-a mai manifestat un fel de iubire pe care o rosteam familiei prin cuvintele: "când voi fi mare vreau să mă fac educatoare!"

Privind la întâmplările acestor zile de decembrie, simt că fetița Gabriela-Elena nu a fost departe de adevăr ...

Ziua de miercuri, 4 decembrie, m-a bucurat cu trei întâlniri având ca filon comun: conexiunea!

Primele au fost reprezentate de două ore de Solution Focused Coaching, grație cărora am putut observa, din nou, magia care se întâmplă când ne permitem să fim vulnerabili și avem curajul să ne "deschidem". La câte resurse din noi ajungem! Am plecat, de la întâlnirile cu oamenii cu care lucrez, "vitaminizată", cu dorința ca Universul să-mi ofere cât mai multe oportunități de a folosi "unealta" numită COACHING!

A treia bucurie din ziua de 4 decembrie mi-a fost dăruită de Diana Stănculeanu (https://www.youtube.com/watch?v=bZvfWe2XEF4), în cadrul emisiunii "Tell Me Your Story". Bunătate și iubire "emană" Diana, iar toti cei care lucrează cu ea, sunt norocoși. Un om care ar trebui multiplicat! Am vorbit atunci și despre copii și nevoile acestora, despre atenția pe care este bine să le-o oferim pentru a reuși să sădim semințele viitorului adult matur emoțional, asumat.

În:

Alex Beard spune:

Generațiile viitoare vor avea vieți lungi și nesigure, cu multiple ocupații. Dacă sunt pregătiți să învețe pe tot parcursul vieții, pot face acest lucru cu încredere. Este esențial să rămânem “dureros de deschiși”.


Fiecare copil este curios în mod înnăscut și unic ca individ.

Iar astăzi, am avut ocazia să surprind curiozitatea, deschiderea, unicitatea în micuții care au participat la atelierul de bune maniere, organizat de Ștefana Mireț (https://www.facebook.com/events/862063947525164/).

Prin joacă, acești copii au învățat puterea cuvintelor: Mulțumesc, Te rog, Cu plăcere, Scuze, Bună. Și au mai învățat, pur și simplu, simțind, puterea interacțiunii!

Ei au luat acasă câte un borcan cu minuni și un spiriduș, iar eu am plecat de acolo purtând "mana cerească" a unor brațe mici care, la plecare, au venit, pur și simplu, să mă îmbrățișeze!

Oameni mici și oameni mari care vin înspre mine. Și ... Dar, ... continuarea într-o altă zi!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.