RO Flag
Rou
Blog

Proiecte

Tu ce / când te-ai întrebat ultima oară?

January 12, 2022

A powerful question alters all thinking and behaving that occurs afterwards. (Marilee Goldberg, The Art of the Question)

Întâmplător sau nu, în primăvara acestui an, am pornit în două noi „călătorii” (o școală de coaching - Solution Focus) și o emisiune TV (Tell Me Your Story) care, printre altele, au în comun: conectarea umană, poveștile și ... întrebările.

Astăzi, aleg să mă opresc, nițel, asupra demersului interogativ, sugerându-vă să îl practicați cât de des aveți ocazia. Și ... sigur veți găsi contextul potrivit întrucât, nu-i așa, toți ne aflăm în căutarea unor răspunsuri, îndrăznesc să spun că ... zilnic. Diferența o face modul în care (ne) alegem și adresăm întrebările! Rezultatul poate fi miraculos, transformându-ne chiar existența!

Pornind de la ‚investigațiile’ pe care autorul, antreprenorul si marketer-ul american Ryan Holiday le-a făcut în rândul stoicilor, vă propun următorul chestionar, ordinea fiind aleatorie:

  1. Cu cine aleg să-mi petrec timpul?
  2. Este acest lucru în aria mea de control? 
  3. Cum arată ziua ta ideală? 
  4. Ce ‚pierd’ alegând să mă îngrijorez sau să îmi fie frică?
  5. Ce contează cel mai mult pentru mine?
  6. Pentru cine fac ceea ce fac?
  7. Chiar are importanță ceea ce fac?
  8. Cine sunt?
  9. Cine îmi doresc să fiu?

Personal, adresându-mi aceste întrebări am ajuns să mă cunosc, descopăr mai bine, să îmi înțeleg stările, emoțiile, să am un trai mult mai focusat pe momentul prezent, să aleg să mă înconjur doar cu oameni care îmi facilitează creșterea.

Uneori, din teama de răspuns, alegem să renunțăm la curiozitatea unei întrebări, dar cu ce cost? Merită oare să fugim de realitatea pe care o întrebare cu sens ne-o poate revela?

La final, aleg să vă provoc la un exercițiu de vizualizare și să vă rog să vă imaginați că, la noapte, în timp ce dormiți, vi se întâmplă un miracol, un moment magic în urma căruia se rezolvă o problemă pe care o aveți în prezent.

Care va fi primul lucru pe care îl veți observa / simți mâine dimineață? Cum altfel va arăta viața voastră? Care va fi prima acțiune pe care o veți face? Cum veți ști că vi s-a întâmplat un miracol?

Iar, dacă mâine seară doriți să "testăm" împreună miracolul întrebărilor cu sens, vă invit aici: https://www.facebook.com/events/328298121132568/

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.