RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Minunile Naturii

Un Univers într-un Om: Profesorul Dulcan

July 17, 2023

"Suntem aici, în Univers, expresia supremă a evoluției. Mâna unui arhitect inteligent și nevăzut ne-a scos din lut și ne-a construit după un plan din care unicitatea sursei, pas cu pas, este transfigurată la nivelul creierului. Tot ceea ce ni s-a întâmplat, s-a întâmplat pentru noi. Suntem rezultatul tuturor evenimentelor fericite și triste care ne-au precedat și cauza celor care ne vor urma." (Inteligența Materiei)

În categoria evenimentelor fericite din viața mea, am adăugat pe 29 iunie, întâlnirea cu un titan: Domnul Profesor Doru Constantin Dulcan. Până în dimineața acelei zile comunicasem cu domnia sa, doar virtual și nici nu mă gândeam că Universul va crea așa repede bucuria de a povesti față-n față. Dar, inteligența materiei și-a dovedit încă o dată puterea. Am petrecut două ore în care informațiile primite ni s-au așezat în inimă și creier.

Vă las aici câteva dintre împărtășirile Domnului Profesor. Vă îndemn să-i căutați scrierile, interviurile, materialele!

1) Ce v-a determinat să ajungeți unde sunteți acum?

Curiozitatea de a ști de ce există și cui servește Viața în Univers.

2) Dacă ar fi să aveți un dialog cu Dumneavoastră cel de la vârsta de șapte ani, ce v-ați spune?

Că școala este singura cale spre fericirea omului. Că întreaga savoare a existenței umane este inclusă în verbul "a ști".

A avea se referă doar la confort și nu toată lumea îl înțelege la fel.

În procesul de învățare, creierul se află într-un continuu dialog cu tine însuți și cu universul. Doar prin învățare continuă îți cresc aripile cu care te poți înălța până la zei.

3) Trăim vremuri provocatoare. La ce resurse interioare apelați pentru a vă menține starea de bine?

La reinventarea a ceea ce Dante numea 'la dolce far niente', la speranța și neîncetata căutare a descifrării enigmei Vieții și Universului.

4) Cum definiți curajul?

Îndrăzneala de a spune adevărul, cu prețul vieții, într-o lume nepregătită să-l accepte, de la un pol la altul al planetei.

5) Dacă ar fi să priviți viața ca pe o călătorie a eroului lui Joseph Campbell, unde simțiți că vă aflați pe acest drum?

Sunt obligat să eludez simțul modestiei afirmând că de-a lungul drumului meu în viață am înfruntat, de multe ori, întunericul unor peșteri încercând să aprind cel puțin o fărâmă de lumină.

Am aflat și cât de mult înseamnă Mihai Eminescu pentru domnia sa, așa că reiau o imagine pe care am creat-o anul trecut in Canva și pe care am mai distribuit-o în mediul online.

Vă mulțumesc Domnule Profesor pentru darurile oferite! Abia aștept să continuăm povestea!

Vorbele Dumneavoastră (după ce mi-ați citit prima carte):

"Am văzut că ai călătorit mult și ai învățat multe lucruri. Foarte bine. Ai și talent și o cultură psihilogică valoroasă. Poți să te afirmi scriind. Ai cu ce!"

Sunt vitamina care-mi reaprinde lumina pe drumul ales atunci când simt că-mi este greu.

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.