RO Flag
Rou
Blog

Oameni

Una Fiesta y ... mas ...

November 9, 2021

Acum o lună, spuneam, într-o postare pe Facebook, că grație unei burse Erasmus, în Spania, la Zaragoza, m-am îndrăgostit, pentru totdeauna, de spiritul hispanic! ❤️ În 2017, viața m-a purtat în Mexic, în călătoria cea mai frumoasă de până acum! În anii în care umblam prin Europa facilitând workshop-uri despre SAP și change management (în țări precum: Cehia, Germania, Rusia, Elveția, Ungaria, Ucraina) eram întrebată dacă sunt hispanica 😀.

Ori de câte ori apar căi de întâlnire cu spațiul hispanic, le urmez. Căutând acest spațiu, am ajuns, în anul 2018, la Festivalul Pelicula! Nu știam atunci că la ediția din acest an, cu INNERPRENEUR, voi participa în calitate de partener media.

Dacă nu ați ajuns, încă, la Festivalul ca o Fiesta, vă invit să o faceti la ediția din 2020 (https://www.facebook.com/events/701941310272697/)!

Ileana Cecanu, sufletul frumos care se ocupă de acest eveniment, are darul special de a alege filmele potrivite, oamenii potriviți ... și de a fi transformat festivalul într-o tradiție anuală.

Suficient de multe motive care să mă determine să o rog să-mi acorde un interviu pe care vi-l împărtășesc aici.

G: Care sunt momentele importante din viața ta la care te-ai opri ca să spui cine ești?

I: Încă descopăr cine sunt :). Dar, cred că cel mai important a fost să mă descopăr ca mamă și să aflu că pot să nu renunț să fac profesional lucrurile care îmi plac cu adevărat. E un privilegiu și cred că am descoperit cea mai bună latură a mea. Sunt și suntem cu toții mult mai multe decât ce părem.

G: Ce te-a determinat să ajungi unde ești acum?

I: Nu am avut niciodată un plan să ajung undeva, ci o dorință perpetuă de a face lucrurile bine, de a da, iar satisfacția maximă este când oamenii primesc cu brațele deschise ce avem de dat.

G: Cum și când te-ai gândit să pui la cale acest Festival special?

I: Prima dată mi-a trecut prin minte să aduc filme din America Latină la București în 2012, după ce am călătorit pentru prima dată în Argentina. Nu aș fi pus vreodată în aplicare planul dacă într-o seară din 2015 nu m-aș fi intersectat cu o persoană de la Ambasada Chile care m-a încurajat și într-un fel m-a forțat să încep.

G: Ce impact simți că a avut / are Pelicula?

I: Cred că aduce culoare, lumi pe care nu le cunoaștem, dorința de a comunica și de a ne apropia de ceilalți. Simt că publicul pe care îl avem explorează, călătorește cu sufletul și ajunge departe. E un exercițiu de imaginație, un declanșator de senzații și emoții.

G: Cum îți hrănești creativitatea?

I: Mă înconjor de oameni pasionați, mă uit la fetița mea, ascult cu atenție.

G: De unde îți iei energia?

I: Mă încarcă lucrurile frumoase din viață și gândurile bune.

G: Care este țara hispanică favorită și de ce?

I: Din Argentina a început povestea festivalului, în Spania am trăit cele mai frumoase vacanțe de una singură, descoperindu-mă, iar Peru și Chile mă fascineaza și atrag ca un magnet și sper să ajung acolo cât mai curând! Brazilia emană energie, viață și culoare. Îmi plac toate. Nu am o favorită.

G: Filmul preferat este?

I: Din zona Americii Latine? La delgada linea amarilla.

G: Cu cât timp înainte începe pregătirea unei ediții de Festival?

I: În timp ce pregătesc ediția de anul acesta lucrez deja la cea de anul următor.

G: Pornind de la cartea lui J. Campbell „Eroul cu o mie de fețe”: unde te afli în călătoria vieții, Ileana?

I: Exact acolo unde ar trebui să fiu.

Poate aceste cuvinte v-au făcut curioși să mergeți la anul la Fiesta Filmului hispanic și ... în plus (da, încerc să vă conving) las și filmul de prezentare pentru ediția din acest an: https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=hJlRTikpIhI.

Hasta Pronto! 😀 Focus Argentina, en 2020!

subscribe to my newsletter

A letter from me will show up in your inbox, with life and business insights, my latest articles and more. Stay courageous, authentic and kind.

Your successfully subscribed! Please confirm this process from your email address.
Oops! Something went wrong while submitting the form.